Загальна гігієна
Цикл тематичного удосконалення "Загальна гігієна»:
Шановні слухачі циклу тематичного удосконалення
"Загальна гігієна»!
Зверніть увагу на теми занять та завдання на наступні дні. Виконану роботу треба обов’язково відправити на е-пошту dsma303hygiene.ukr@gmail.com не пізніше наступного за розкладом робочого дня.
23.03.2020 р.
Тема «Гігієнічне нормування якості питної води. Основні положення ДержСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до якості води питної, призначеної для споживання людиною».».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна та екологія: Підручник. /За ред. В.Г. Бардова – К.: Медицина, 2006. – С. 192-210.
24.03.2020 р.
Тема «Гігієнічне нормування показників виробничого мікроклімату. Комплексна гігієнічна оцінка мікроклімату за індексом теплового навантаження середовища (ТНС)».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна та екологія: Підручник. /За ред. В.Г. Бардова – К.: Медицина, 2006. – С. 94-106.
25.03.2020 р.
Тема «Комплексна гігієнічна оцінка виробничого середовища та трудового процесу за “Гігієнічною класифікацією праці”. Порядок складання та вимоги до санітарно-гігієнічної характеристики умов праці».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна та екологія: Підручник. /За ред. В.Г. Бардова – К.: Медицина, 2006. – С. 332-352.
25.03.2020 р.
Тема «Медичне обслуговування робітників. Організація проведення профілактичних медичних оглядів. Диспансеризація. Професійна захворюваність на виробництві. Розслідування випадків професійних захворювань на виробництві».
Матеріали:
Гігієна та екологія: Підручник. /За ред. В.Г. Бардова – К.: Медицина, 2006. – С. 367-386.
26.03.2020 р.
Тема «Виробничий шум, вібрація, інфра- та ультразвук. Принципи гігієнічного нормування, методи дослідження та гігієнічної оцінки.».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна та екологія: Підручник. /За ред. В.Г. Бардова – К.: Медицина, 2006. – С. 352-367.
27.03.2020 р.
Тема «Гігієнічні аспекти радіаційної безпеки населення України в сучасних умовах».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна харчування з основами нутриціології: Підручник; У 2 кн. – Кн. 2 /В.І. Ципріян, І.Т. Матасар, В.І Слободкін та ін.; За ред. проф. Ципріяна В.І. – К.: Медицина, 2007. – С. 293-325.
27.03.2020 р.
Тема «Гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення. Методика вивчення стану харчування».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна харчування з основами нутриціології: Підручник; У 2 кн. – Кн. 2 /В.І. Ципріян, І.Т. Матасар, В.І Слободкін та ін.; За ред. проф. Ципріяна В.І. – К.: Медицина, 2007. – С.65-83, 80-134.
30.03.2020 р.
Тема «Виробнича токсикологія. Основи гігієнічного нормування вмісту хімічних речовин в повітрі робочої зони. Методи дослідження вмісту шкідливих речовин та аерозолів переважно фіброгенної дії в повітрі робочої зони».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна та екологія: Підручник. /За ред. В.Г. Бардова – К.: Медицина, 2006. – С. 332-341.
31.03.2020 р.
Тема «Організація лікувально-профілактичного харчування (ЛПХ). Санітарно-гігієнічний контроль за організацією ЛПХ».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна харчування з основами нутриціології: Підручник; У 2 кн. – Кн. 2 /В.І. Ципріян, І.Т. Матасар, В.І Слободкін та ін.; За ред. проф. Ципріяна В.І. – К.: Медицина, 2007. – С. 255-284.
01.04.2020 р.
Тема «Санітарно-гігієнічна експертиза харчових продуктів, продовольчої сировини. Стандартизація та сертифікація. Поняття, мета і завдання, офіційні документи».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна харчування з основами нутриціології: Підручник; У 2 кн. – Кн. 1 /Т.І. Аністратенко, Т.М. Білко, О.В. Благодарова та ін.; За ред. проф. Ципріяна В.І. – К.: Медицина, 2007. – С. 387-518.
01.04.2020 р.
Тема «Сучасні підходи та методи вивчення та оцінки впливу навколишнього середовища на здоров’я людини. Методологія оцінки ризику».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна та екологія: Підручник. /За ред. В.Г. Бардова – К.: Медицина, 2006. – С. 693-719.
02.04.2020 р.
Тема «Сучасний стан вчення про харчові отруєння. Класифікація і аналіз харчових отруєнь. Бактеріальні харчові отруєння: етіологія, патогенез, клініка, критерії діагностики, епідеміологія, профілактика».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали:
Гігієна харчування з основами нутриціології: Підручник; У 2 кн. – Кн. 2 /В.І. Ципріян, І.Т. Матасар, В.І Слободкін та ін.; За ред. проф. Ципріяна В.І. – К.: Медицина, 2007. – С. 392-449.
03.04.2020 р.
Тема «Харчові отруєння немікробної природи, їх класифікація та профілактика.
Методика розслідування харчових отруєнь».
Завдання – підготувати реферат за темою заняття.
Матеріали: Гігієна харчування з основами нутриціології: Підручник; У 2 кн. – Кн. 2 /В.І. Ципріян, І.Т. Матасар, В.І Слободкін та ін.; За ред. проф. Ципріяна В.І. – К.: Медицина, 2007. – С. 392-419, 480-494.